Viktinga sanningar ...

Viktinga sanningar om vårt förhållande till mat:
- Vi har aldrig tidigare lagt ner så lite tid på matinköp och tillagning.
-Vi har aldrig tidigare använt så lite av vår disponabla inkomst på mat!
- Vi har aldrig tidigare vetat så lite om våra livsmedel. Alltså hur och av vem de är pruducerade och vad de egentligen innehåller!

Vi är tränade att reagera mot för höga priser. Men kan något vara för billigt!? Som när en kyckling säljs för 29.90 vilket ska täcka kostnaderna för uppfödning, slakt, transporter och försäljning, dessutom ska det ge alla led en förtjänst. Kan vi köpa detta bort slumpade liv och sedan bli förvånade när vi läser ett repotage om kycklingfabrikernas inferno?

Jag har sagt det innan och säger det igen! Vi måste bli mer medvetna om vad sjutton de är vi köper! Har ni någon gång läst på ingredienserna på en skinkförpackning!? Gör de, ni kommer bli förvånade!
Endast 80% kött sedan är resten bara skit!


Kommentarer
Postat av: Debbie

Snackar vi om att det i den största utsträckningen är köttprodukter all skit finns i? Hade det inte varit för att man jobbar som man gör & oftast ändå inte äter hemma så hade man nog använt sej mer av råvaror överhuvudtaget (kanske inte slakta sitt egna kött, haha), men man gör inte det, just för att det inte håller sej lika länge som den andra konserverade skiten.

Fast jag håller fullständigt med dej, man kan ju undvika det om man vet vad man ska handla & håller fast vid det.

2009-02-20 @ 19:59:11
URL: http://debbieb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0